Fenntarthatóság

Még idén életbe léphet a párizsi klímamegállapodás

NRGreport | 2016.07.06. 13:00

A Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője szerint még idén életbe léphet a tavaly decemberi párizsi klímamegállapodás.

Kőrösi Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán azt mondta: egyebek mellett Kína, az egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó is "látja, hogy nagy baj van", és megígérte, hogy még idén ratifikálja a megállapodást.

Felidézte, hogy Áder János köztársasági elnök június végén levélben fordult a világ tíz legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országának vezetőjéhez, arra kérve őket, hogy mielőbb kezdjenek konzultációt, és a korábbi vállalásaikhoz képest rövidebb idő alatt és nagyobb mértékben csökkentsék a kibocsátásukat.

Kőrösi Csaba a Nature folyóirat friss elemzéséről is beszélt, amelynek értelmében az évszázad végére lakhatatlanná válhatnak a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes részei. Úgy fogalmazott, hogy megalapozott kutatásról van szó, a Nature ugyanis az egyik legkomolyabb tudományos szaklap. A cikk következtetései megerősítik az eddigi ismereteinket – fűzte hozzá.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.