NRGreport
Menü

A nap sztárja volt a Mol a tőzsdén

Nagyot ralizott a hazai olajpapír a Budapesti Értéktőzsdén a csütörtöki kereskedésben, miután a HSBC bank jelentősen megemelte a társaság célárfolyamát.

A magyar tőzsdén nagy lendülettel emelkedett csütörtökön a Mol árfolyama, az olajipari vállalat részvényei 4,3 százalékkal értékelődtek fel. Európai összehasonlításban, a szektor szereplőihez képest is felülteljesítő volt a Mol, ráadásul ez az emelkedés jelentős forgalommal is járt: összesen 5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a Mol részvényei.

A hazai parketten kimagasló teljesítményben elsősorban annak lehetett szerepe, hogy a HSBC bank az addigi 18 200 forintról 20 000 forintra emelte a Mol papírjainak célárfolyamát. Ez a célárfolyam még a csütörtöki, 4,3 százalékos emelkedéssel együtt számolva is további 15 százalékos felértékelődési potenciált jelent az olajtársaságnál.

A többi magyar vezető papír közül az OTP 1,8 százalékos, a Magyar Telekom 0,5 százalékos emelkedéssel zárt, a Richter viszont 0,4 százalékot esett. A BUX 1,8 százalékos erősödéssel fejezte be a kereskedést.

Forrás: NRGreport