NRGreport
Menü

Megtorpanás jön az olajárakban?

A második negyedév 2014 óta hagyományosan trendfordulót hozott a nyersanyagok piacán – ez idén sem volt másként, az olaj és az arany árának felfutása magával húzta az egész nyersanyagpiacot. A harmadik negyedév azonban problémás lehet, áll a Saxo Bank elemzésében.

A harmadik negyedév elején elmondható, hogy a világ vezető országainak, közöttük az Amerikai Egyesült Államoknak és Kínának a gazdasági növekedésével kapcsolatban komoly kételyek merültek fel, az Európában tapasztalható problémák pedig hatással lehetnek az egész nemzetközi piacra, áll az elemzésben.

Mindezek figyelembe vételével, továbbá szem előtt tartva a Brexit-szavazás okozta bizonytalanságot, valamint annak valószínűségét, hogy a dollár tovább erősödik, várakozásaink szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy az olaj hordónkénti ára tartósan 50 dollár fölé emelkedne - Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető elemzője és befektetési vezetője szerint.

Ugyanez a bizonytalanság tolta viszont meg nemrég az arany árát a biztonságos menedéknek tekinthető eszközök között. Az elemző továbbra is pozitívan tekint az arany lehetőségeire, és az év végi árra vonatkozó várakozásainkat unciánként 1350 dollárra emelte.

Forrás: NRGreport