Fenntarthatóság

20 ezernél is többen pályáztak új hűtőgépre

NRGreport | 2016.07.14. 14:09

Három régió (a dél-alföldi, az észak-alföldi és az észak-magyarországi) után összesen több mint 20 ezer pályázat érkezett be az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára. Az eddigi tapasztalatok szerint a pályázók közel 70 százaléka tartozik a kedvezményezett célcsoportokhoz – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.
 
Az első alkalommal 2014 őszén elindított háztartási nagygépek cseréje alprogram újranyitásának célja a nyugdíjasokat és nagycsaládosokat terhelő kiadások csökkentése volt. A jelenleg rendelkezésre álló 500 millió forintos keretösszeget régiónként osztják el. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető energia- és CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.  A támogatás mértéke az új hűtő- vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka, de A+ energiaosztályú készülék esetén legfeljebb 25.000, A++ energiaosztály esetén 35.000, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén 45.000 forint. Az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező nyugdíjasok és nagycsaládosok a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be támogatási kérelmeiket.
 
A lehetőséget az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, több mint hétezer pályázó jelezte támogatási igényét. A következő régiós nyitás 2016. július 18-án 8 órától lesz, ekkortól a nyugat-dunántúli régióban élő nagycsaládosok és a nyugdíjasok nyújthatnak majd be pályázatot.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.