NRGreport
Menü

A Tesla leggyengébb pontja Elon Musk

ElonMusk, a Tesla első embere kifejezetten jó történetmesélő, ennek ellenére ő a cég leggyengébb pontja, mondta Aswath Damodaran, a New York University legendás közgazdásza, aki szerint ráadásul a Tesla részvényei továbbra is túlértékeltek.

Újra véleményt mondott a Tesláról az ismert közgazdász professzor, Aswath Damodaran, aki nem arról híres, hogy túl optimista lenne az elektromos autókat gyártó céggel kapcsolatban. A professzor szerint továbbra is masszívan túlértékelt a Tesla részvénye – írta a CNBC.

A professzor már 2013. szeptember 4-én publikált elemzésében is kifejtette, hogy szerinte a cég fair értéke 67 dollár, miközben akkor már 170 dolláron állt az árfolyam. 2014-ben Damodaran frissítette modelljét, amelyből már 110-118 dollár közötti fair érték adódott, ami megint csak jóval alacsonyabb volt, mint a 250 dolláros akkori árfolyam.

Ahogy Damodoran már korábban, most is leírta: személyesen nincsen semmi problémája sem a Teslaval, sem Elon Muskkal, de még mindig nagyon túlértékeltnek találja az elektromos autókat gyártó vállalat részvényeit. Hozzátette: a cég leggyengébb pontja maga Elon Musk. Azt elismerte, hogy Musk hihetetlen feltaláló és innovátor, de közölte „Ha visszatekintünk a Tesla útjára a vállalatvezetéssel és a tervek teljesítésével mindig voltak problémák.”

Forrás: CNBC