NRGreport
Menü

Nem hisznek a hosszú raliban az olajcégek

Bár az év eleji mélypont óta jelentős mértékben nőttek az olajárak, az olajcégek egyelőre nem számítanak arra, hogy folytatódik ez a trend - írja a Portfolio.hu a Bloomberg hírügynökséget idézve. 

Az olajcégek többsége nem számít arra, hogy az utóbbi hetek emelkedő tendenciája hosszú távon is megmarad az olajpiacokon. Az árak esésére fogadó pozíciók állománya ugyanis 30 százalékkal emelkedett a Bloomberg szerint. 

A hírügynökség szerint az olajkitermelő vállalatok sorozatban harmadik hete növelték az árak csökkenésére fogadó pozícióikat. 

Az olajcégek az árak utóbbi hetekben tapasztalt emelkedését arra használták, hogy - például részvénykibocsátással - tőkét vonjanak be. Ezeket az összegeket meglévő hiteleik törlesztésére, vagy éppen új beruházások és fejlesztések indítására használták. Idén részvénykibocsátáson keresztül nem kevesebb mint 16 milliárd dollárnyi friss tőke érketett a szektorba - írja a Portfolio.hu. 

 

Forrás: Portfolio

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »