NRGreport
Menü

Tisztítja és kíméli a motort a jövő üzemanyaga

Trading | Végh Zsófia | 2016-07-18 07:00

A jövő üzemanyagának a motortechnológiai trendekkel párhuzamosan kisebb méretű, hatékonyabb autókban kell nagyobb teljesítményt biztosítania. Legalább ilyen fontos, hogy ne szennyezze, hanem tisztítsa a motorokat, s megfeleljen a szigorú károsanyag-kibocsátási normáknak. Mindezt úgy, hogy lehetőleg valamennyi típusú és korú motorral kompatibilis legyen. A fejlesztés irányairól Josef Nikolai Schubert, az OMV termékfejlesztési és innovációs vezetője beszélt az NRGreportnak. 

Folyamatosan nő a prémium üzemanyag iránti kereslet, állítják, Magyarországon is bár az egészen belül aránya továbbra is csekély. Minek tudható be a növekedés?

A kérdést technológiai oldalról közelíteném meg. A prémium üzemanyagok előnyei ma már nyilvánvalóbbak, mint korábban. Sok, autóik minőségéért aggódó vásárló pedig úgy véli, az ilyen üzemanyag védi az autót, s nem is tévednek.

Európában az autósok zöme máig középkategóriás, közepes teljesítményű motorral felszerelt autót használ. Ezek a vásárlók is tisztában vannak a prémium üzemanyag használat hatásaival, s főképp hajlandóak többet fizetni érte?

Nem mindenki. Különösen a magasabb oktánszám előnyei nem ismertek. Korábban például a 100-as oktánszámú üzemanyag használata nem volt gyakori. Mára jóval több haszna van – s erről több tájékoztatást kellene adni a vásárlóknak. A (maihoz hasonló) sajtóeseményeken próbálunk az új motortechnológia és a magasabb oktánszám hatásáról több információt adni.

Prémium üzemanyag-használat tekintetében markáns a régiók közötti eltérés?

Kisebb eltérése vannak. Bizonyos országokban, ahol a modernebb/új autók aránya magasabb, tájékozottabbak a vevők. Magyarországon, ahol a régi/használt autókból több fut, nyilván kevésbé. (Ezért is) próbálunk több információt terjeszteni.

Van különbség a hagyományos és a prémium üzemanyagok fejlesztési folyamatában?

Határozottan. A prémium üzemanyagok fejlesztésekor a legmodernebb motortechnológiai fejlesztések eredményeit hasznosítjuk.  Bele kell látnunk a motortechnológia fejlesztésekbe, hogy megértsük, hogy viselkedik az üzemanyag, s hogy magasabb teljesítményű üzemanyagot fejleszthessünk.  Éppen ezért együttműködünk valamennyi jelentős autógyártó céggel, s a fejlesztés utolsó fázisát, a belső égés folyamatát figyelemmel kísérjük, hogy az elvekkel tisztában legyünk. Mindezek után, a fentiek ismeretében változtatunk az üzemanyagon, hogy maximalizáljuk a teljesítményt. 

Mennyi idő alatt fejlesztenek ki egy prémium üzemanyagot?

Folyamatosan kutatunk, hogy javítsuk [feltárjuk] az üzemanyagban rejlő lehetőségeket. Számos innovatív projektünk fut. Amikor elegendő adat gyűlik össze, akkor alkotunk új üzemanyagot. Ennek az üzemanyagnak (Maxx Motion 100+) a kifejlesztésén körülbelül két évig dolgoztunk. Ugyanakkor felhasználtunk olyan tudást/kutatási adatot, amit más projektek során, jóval korábban nyertünk.

Az üzemanyag típusától függetlenül fejlesztéskor melyek a legfontosabb szempontok? Előadásában a  hatékonyságot, a fenntarthatóságot és a gazdaságosságot emelte ki, mint a három legfontosabb szempontot, amit egy új üzemanyag fejlesztésekor figyelembe vesznek. Egyforma hangsúlyt kap mindegyik?

Josef Nikolai Schubert – termékfejlesztési és innovációs vezető, OMV

Gépészmérnökként végzett a bécsi Műszaki Főiskolán 1982-ben, nyolc évvel később mesterdiplomát szerzett ugyanezen a területen a bécsi Műszaki Egyetemen. Diplomamunkáját a kipufogógázok mérési módszereiről írta. 1990 és 1991 között az egyetem Belső Égésű Motorok Intézetének szakértője volt, 1991-től 2008-ig a BMW K&F részlegén töltött be különböző pozíciókat (dízelmotorok fókusz). 2009-től az OMV üzemanyag-kompetencia központjában termékfejlesztési és innovációs vezető.

A lehető legnagyobb teljesítmény és a hatékonyság optimális kombinációját próbáljuk elérni.  Nagy jelentősége van még a motortisztaságnak, az üzemanyag tisztító hatásának. A tiszta motor nagyobb teljesítményre képes, és kevésbé szennyezi a környezetet. Ezek a legfontosobbak. Emellett fontos, hogy valamennyi jogszabálynak, törvény áltál előírt sztenderdnek megfeleljen, a „No-harm” motortechnológiát is beleértve. S bár a marketingben ezek olyan hangsúlyosan nem jelennek meg, ezeket is be kell tartanunk.

Számolnak további, az üzemanyagok komponenseit, kibocsátást, stb. érintő jogszabályváltozásra, szigorításra a közeljövőben?

Az autóiparban nem.  Az üzemanyagok károsanyag-kibocsátása tekintetében jelentős volt a fejlődés az utóbbi időben, így a következő néhány évben nem kalkulálunk módosításokkal. A bioüzemanyagokat érintő követelmények terén azonban lesznek változások: szabályok a fenntartható üzemanyagok növekvő arányára és a gyártási lehetőségekre vonatkozóan, ezért komolyan elkötelezettek vagyunk ezen a területen. 

Feltehetően már fejlesztik/kutatják a következő generációs üzemanyagukat.  Milyen lesz, s milyen trendekkel számolhatunk a jövőben?

Hogy milyen lesz, arról sajnos nem beszélhetek, néhány irányt azonban említhetek. A nyomás, hogy a gyártók egyre hatékonyabb autókat gyártsanak, folyamatosan nő . A motorok méretének csökkenésével nő a befecskendezés során a nyomás. Az injektor mérete tovább csökken, a szelepek közelebb kerülnek egymáshoz, ezért a tisztaság, a szelepek tisztán tartása, az üzemanyag tisztántartó funkciója még fontosabbá válik. Ez egy jövőbeni irány. S persze a hatékonyság mindenek felett áll. 

Korábban a teljesítmény fokozását említette, mint elsődleges szempontot. Hogy fér össze a kettő?

Nyilván van egy határ. Az adott motortechnológiától függünk, az égési folyamat ugyanis ennek a függvénye. Ma a rendelkezésre álló benzines és dízeles motorokhoz fejlesztjük a lehető legjobb/alkalmasabb üzemanyagot. Korábban volt példa néhány váltásra: a benzines motoroknál többpontosról közvetlen befecskendezésre álltak át, ennek megfelelően mi is módosítottunk benzines üzemanyagainkon. Ettől függetlenül persze fontos, hogy valamennyi motortípussal kompatibilis üzemanyagot fejlesszünk. A jövőre is gyártunk, de régebbi motorok további használata is fejlesztési szempont, a kettőt szem előtt tartani nem egyszerű. Úgy tűnik, a közvetlen befecskendezésre történő váltás lehet egy trend, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Az autóiparban már az égési folyamat megváltoztatásáról is beszélnek. 

Végh Zsófia | Forrás: NRGreport