Fenntarthatóság

Súlyos károkat okoznak az özönvízszerű esőzések Kínában

NRGreport | 2016.07.21. 08:16

Legalább 14 halottja van Észak-Kínában az elmúlt néhány nap özönvízszerű esőzéseinek, 72 embernek pedig nyoma veszett – jelentette csütörtökön az állami média Hopej tartományi illetékesek tájékoztatására hivatkozva.

A fővárost, Pekinget is körülvevő tartomány 11 településén csaknem 2 millió ember szenvedett kárt, 123 ezer lakost kellett otthonából biztonságosabb helyre költöztetni.

Az eddigi jelentések szerint több mint 7100 ház dőlt romba, és 1,48 millió hektár területen került veszélybe a termés. A napokon át tartó esőzések súlyos fennakadást okoztak a közlekedésben, az áramszolgáltatásban és a távközlési hálózatokban is. Az anyagi kárt több százmillió jüanra teszik.

A mentők a legsúlyosabban érintett területeken sátrakat állítottak fel, a károsultaknak élelmiszert, takarókat, lábbeliket szállítottak.

Pekinget ritka nagy felhőszakadás érte az utóbbi két napban. A médiát elárasztották a városi árvíz tipikus, többnyire emeleti lakásokból fényképezett fotói az épületek közti állóvizekben elmerült autókról, a lerobbant járművekről, a hatalmas tócsákon átgázoló közlekedőkről.

Kína a déli országrészben is az elmúlt évek egyik legpusztítóbb áradásaival küzd hetek óta. Az év első felében az időjárás okozta katasztrófák következtében életüket vesztettek és eltűntek száma 576.

  NRGreport
Címkék
#árvíz   #eső   #globális felmelegedés   #Kína  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.