Trading

Megkötötte első LNG-tranzakcióját a MET

NRGreport | 2016.07.22. 10:08

A MET International AG (METI), a MET Csoport nyugat-európai kereskedelmi központja sikeresen megkötötte első LNG (cseppfolyós földgáz) tranzakcióját, adta hírül közleményben a vállalat. A cseppfolyós gázt szállító tanker július közepén kötött ki Olaszországban, a METI olasz nagykereskedelmi portfóliójának ellátása érdekében.

„Ez az ügylet tökéletesen illik a MET Csoport általános stratégiájába, amely az LNG-nek a közeljövőben jóval nagyobb hangsúlyt szán a cégcsoport végfogyasztói portfóliójának ellátásában. Ugyanakkor pontosan ennek a földgázigénynek az ellátása szerepel az LNG-stratégia első lépésének középpontjában is” – mondta Vargha György Domokos, a METI nagykereskedelmi igazgatója.

A METI 2016 március 1-jén indította be az LNG-tevékenységét, ekkor csatlakozott a nagykereskedelmi csapathoz Diego Galimberti (LNG Manager), akinek több, mint tíz éves tapasztalata van a globális LNG-piacon.

A MET Csoport jelenleg 16 milliárd köbméteres, évről évre növekvő gázportfólióval rendelkezik az európai gázpiacokon, többek között Kelet-Közép-Európában, a mediterrán térségben és a legnagyobb északnyugat-európai gáztőzsdéken.

  NRGreport
Címkék
#LNG   #LNG-kereskedelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.