Vállalatok

Megállapodást kötött az MVM és a Dunaújvárosi Egyetem

NRGreport | 2016.07.27. 07:11

Megállapodást kötött kedden az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem azzal a céllal, hogy erősítsék a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködést a gazdaság és a felsőoktatás között – közölte az MVM-csoport.

A tájékoztatás szerint az ünnepélyes aláíráson Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a nemzeti tulajdonú energetikai vállalatnak jól képzett szakember utánpótlásra van szüksége, a Dunaújvárosi Egyetem pedig jelentős képzési kapacitásokkal rendelkezik.

András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora azt emelte ki, hogy az MVM Csoport hasznos kutatási és megvalósítási terület a fiatal szakemberek számára, a korszerű gyakorlati tudás megszerzésére.

Az MVM közleményében emlékeztet arra, hogy új, középtávú stratégiája szerint minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az innováció támogatására és a megújuló energiaforrások bővítésére, emellett kiemelten kívánja támogatni a magyar energetikai szabadalmakat. Ennek megfelelően segíti a számára fontos tanszékek és laborok munkáját és a szakmai profiljába illeszkedő képzési programokat, illetve a minőségi oktatást – közölte az MVM-csoport.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.