NRGreport
Menü

Százmilliós energetikai korszerűsítés az óbudai Árpád Gimnáziumban

Mintegy 100 millió forintos kormányzati támogatással energetikai korszerűsítés kezdődött a nagy múltú óbudai Árpád Gimnázium - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az NGM közleményében emlékeztet, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője januárban jelentette be Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel, hogy a kormány tavaly év végi döntésének értelmében 1,6 milliárd forinttal támogatja a városrész fejlesztéseit.

A szaktárca közlése szerint ebből az összegből készülhet el a Váradi utca meghosszabbítása, és indulhat a III. Kerületi Torna és Vívó Egylet létesítményeinek megújítása is. A beruházások közül elsőként az Árpád Gimnázium nyílászáróinak cseréje valósul meg, a munkálatok július 26-án kezdődtek el. A mintegy 100 millió forintos beruházás eredményeképpen jóval olcsóbban tudják majd az épület üzemeltetni, a kivitelező cég ígérete szerint augusztus végére készülnek el a több száz ajtó és ablak cseréjével, így szeptemberben már a megújult iskolában kezdődhet az Árpád Gimnázium 115. tanéve.

A kiemelkedő gazdasági eredményeknek és a szigorú költségvetési politikának köszönhetően nyílt lehetőség arra tavaly év végén, hogy a magyar kormány jelentős, 18 milliárd forint többletforrással támogassa az önkormányzatok munkáját, a forrásból 135 magyarországi település fejlesztéseit segíti a kabinet, köztük az óbudai beruházásokat - fogalmazott közleményben a minisztérium.

Forrás: MTI