Címlap

Energetikai témákban kutató egyetemistákat díjaztak

NRGreport | 2016.08.02. 13:39

Az energetika témakörében kutató három egyetemistát díjazott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) – közölte a hivatal.

A díjakat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese és Péter Norbert, a BME Energetikai Szakkollégiumának elnöke adta át kedden a hivatal székházában.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a szakterületeihez kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatók számára a BME Energetikai Szakkollégiumával együttműködve hirdette meg az Energetikai Diplomadíj-pályázatot, amelyre 9 pályamű érkezett.

Grabner Péter a díjátadón elmondta, az első három helyezett pályázó olyan társadalmilag fontos problémákra keresi a válaszokat, amelyek megoldása a közeljövőben elkerülhetetlen.

Díjazták Táczi István pályázata az energiatárolás alkalmazásaival foglalkozott, különös tekintettel az elosztó hálózatokra. Pintér László pályaműve is díjat kapott, ez a fogyasztói befolyásolás lehetőségeit vizsgálta, főként az ipari fogyasztókét. A harmadik díjazott Tóth Zoltán pályamunkája a családi ház villamosenergia-ellátásának fejlesztése témában.

A MEKH 600 ezer forintot adott az első három helyezett hallgatónak.

A hivatal közölte: terveik szerint a jövőben az összes olyan felsőoktatási intézményre kiterjesztik a pályázatot, ahol energetikai képzés folyik.

  NRGreport
Címkék
#díj   #energetika   #MEKH  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.