Trading

Sokkal nagyobb a vártnál a Tesla vesztesége

NRGreport | 2016.08.04. 07:48

Az elemzők várakozásaival ellentétben a Tesla sokkal nagyobb veszteséget szenvedett el a második negyedévben, mint amire számítottak. A Tesla szerint, annak érdekében, hogy a Model 3 gyártása időben elkezdődhessen, több pénzt voltak kénytelenek költeni.

Annak ellenére, hogy már július elején publikálta a második negyedéves értékesítési adatait a vállalat, hangyányi meglepetést azért tudott szerezni a befektetőknek, a gyorsjelentéséből ugyanis kiderült, hogy 32 darab járművel többet, vagyis 14 402 darabot értékesítettek a negyedév során. Igaz, így is messze elmaradtak a menedzsment által korábban jelzet 17 ezer darabos értékesítéstől – írta a Portfolio.hu.

A cég árbevétele 1,6 milliárd dollárra nőt, ami 30 százalékkal nagyobb, mint az egy évvel korábbi érték. Ugyanakkor az elemzői várakozásokhoz képest rosszabb eredmény született. Nettó eredménysoron a Tesla közel 150 millió dolláros veszteséget szenvedett el, ami 1,06 dolláros egy részvényre jutó veszteséget jelentett, az elemzők viszont 87 millió dolláros veszteségre számítottak a nettó eredmény tekintetében és 0,52 dolláros egy részvényre jutó veszteségre.

A bruttó marzs 20,8% volt (a ZEW kreditekből származó bevétel nélkül), hogyha csak az autógyártó tevékenységet nézzük, akkor pedig 21,9% volt ez az érték, ami 2 százalékpontos javulást jelentett az előző negyedévhez képest. Ez döntően a Model X nagyobb értékesítési darabszámának, illetve a Model S magasabb átlagos értékesítési árának volt köszönhető.

  NRGreport
Címkék
#Model 3   #Tesla   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.