Vállalatok

Kínai kézbe került az Osram

NRGreport | 2016.08.05. 07:49

Kínai befektetői konzorcium vásárolja meg az Osram hagyományos fényforrás üzletágát.

A vásárló a kínai LED-világítástechnikai vállalat, az MLS vezetésével szerveződött befektetői konzorcium, amelynek tagja az IDG Capital Markets, valamint a Yiwu állami tulajdonú vagyonkezelő és pénzügyi befektető társaság – a vásárló konzorcium összetételében, így pénzügyi, állami és világítástechnikai szakmai cég is megjelenik – írta a Villanlap.

Az Osram a 400 millió eurós egyösszegű vételár mellett névhasználati licencdíjban is részesül majd az elkövetkező években az üzletág értékesítése után. A 12,5 ezer alkalmazottat foglalkoztató üzletág kétmilliárd euró forgalmat bonyolított tavaly.

A tranzakció lezárására a szokásos előfeltételek teljesülésével és az illetékes hatóságok jóváhagyásával 2017-ben kerülhet sor. Az Osram a hagyományos fényforrás üzletág értékesítését követően LED-chipek gyártására összpontosítja tevékenységét.

Az Osram több, mint 100 éves fényforrás üzletága a jövőben Ledvance néven folytatja. A Ledvance név ismerősen csenghet sokaknak, hiszen korábban az Osram professzionális lámpatest családját fémjelezte, ám mostantól a teljes üzletág márkanévként használja majd.

  NRGreport
Címkék
#Kína   #led   #LED-technológia   #Osram  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.