Trading

Energiacégek gyorsejentéseire figyel Európa

NRGreport | 2016.08.08. 10:53

Európában teljes fordulatszámon pörög a jelentési szezon, az energiacégek közül a héten többek az E.On, az RWE és az OMV beszámolóit várja leginkább a piac.

E.On

Szerdán jelent az E.On az első féléves eredményeiről. Az elemzői konszenzus 20,526 milliárd euró teljes félévre vonatkozó árbevételt vár. A vállalat profitjára jelentős nyomást gyakorolnak a jelenlegi alacsony európai energiaárak, így a várható érték csupán 1,919 milliárd euró, mely részvényenkénti tisztított értéke 0,34 euró. Elemzők további információk publikálására számítanak a cég hálózatfejlesztési projektjéről, illetve a cég piaci környezetének Brexit kapcsán történt változásairól.
 
RWE

Csütörtök reggel jelenti az RWE második negyedéves eredményeit. A vállalat az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan jelenleg költségcsökkentésre fókuszál, illetve a cég termékpalettájának színesítésének céljából gázpiaci befektetésekbe bocsátkozott. A konszenzus által várt értékek el is maradnak mind az előző negyedévi, mint az egy évvel ezelőtti adatoktól. A várható teljes árbevétel 9,373 milliárd euró, az EBITDA pedig 854 millió euró. Az előző időszakok bevételének vezető tételét, a német és brit áramtermelési szegmenset, jelenleg a devizapiaci kedvezőtlen körülmények szinte teljesen felemésztik – olvasható az Equilor napi elemzésében.

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #gyorsjelentés   #RWE  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.