NRGreport
Menü

Év végére emelkedhet az olajár

Hétfőn az olaj árának emelkedése elsősorban az energiaszektorban javította a befektetői hangulatot, több energiapapír is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az amerikai tőzsdén. Az OPEC várakozásai szerint nőhet az olaj iránti kereslet a harmadik és a negyedik negyedévben.

Az amerikai kereskedési szakaszban hétfőn az Exxon és a Chevron részvényei nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, előbbi 1,2%-kal, utóbbi 0,7%-kal került többe záráskor. Az amerikai részvényindexek összességében kismértékű mínusszal zártak – áll az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében.

Az olaj ára 42 dolláros szintről egészen 43,5 dollár közelébe ugrott fel, miután az OPEC bejelentette, hogy informális ülést tart szeptember végén. Az OPEC a nemzetközi energiafórum keretében tart kötetlenebb hangvételű találkozót, melynek fő pontja a szervezet kitermelésének alakulása, valamint az olajtermelő, de nem OPEC tagokkal való szorosabb együttműködés. Emellett az OPEC jelezte, hogy optimistább a második félévre vonatkozóan, az olaj iránti kereslet a harmadik és a negyedik negyedévben is erősebb lehet, mint év elején, így az árfolyamok is emelkedhetnek.

Forrás: NRGreport