Trading

Csúnyán elbánt az olajáresés az energiacégekkel

NRGreport | 2016.08.10. 06:54

Egymást követő ötödik negyedévben esik a legnagyobb amerikai vállalatok profitja, ami elsősorban annak tudható be, hogy az olajáresés miatt az olajcégek eredménye elpárolgott.

A gyorsjelentési szezon véget ért az USA-ban, legalábbis az 500 legnagyobb, tőzsdén jegyzett amerikai vállalat számára, melyek közzétették második negyedéves számaikat. Ez alapján a cégek árbevétele gyakorlatilag nem változott az egy évvel korábbi értékhez képest, az adózott eredményük pedig 3,5 százalékkal esett. Az árbevétel zsinórban 5 negyedévnyi visszaesés után stagnált ugyan, az adózott eredmény viszont már 5. negyedéve csökken, ráadásul a várakozások szerint az idei harmadik negyedévben is visszaesés várható a vállalati eredményekben. Eközben az összesített árbevétel 2,2 százalékkal emelkedhet.

 A legnagyobb mértékben a távközlési cégek és az egészségügyi szektor vállalatainak árbevétele emelkedett, a legnagyobb visszaesés pedig a nyersanyagárak esése miatt a nyersanyagkapcsolt vállalatoknál, az olajáresés miatt pedig az energiavállalatoknál látszik, nagyrészt az utóbbi szektor miatt stagnál az S&P 500 vállalatok bevétele – írta a Portfolio.hu.

Az összesített profit 3,5 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve, emögött elsősorban az energiaszektor áll, ott az adózott eredmény masszív 82 százalékkal csökkent. Az S&P 500 vállalatok többsége, 54%-a ennek ellenére a várakozásoknál magasabb árbevételt ért el, a felülteljesítők aránya az egészségügyi szektor cégeinél és az IT-szektorban a legmagasabb, a távközlési vállalatok és a közműcégek nagy többsége viszont a vártnál gyengébb árbevételt ért el.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.