Fenntarthatóság

Már lehet pályázni a családi házak energetikai korszerűsítésére

NRGreport | 2016.08.15. 07:52

Hétfő reggel 8 órától lehet pályázni a családi házak energia-megtakarítását célzó korszerűsítésekre. A támogatás maximális mértéke az elszámolható költsége 55 százaléka, legfeljebb 2,5 millió forint – írja a Portfolio. 

A családi házak energetikai korszerűsítésére kiírt Otthon Meleg program pályázatára hétfő reggel 8 órától lehet jelentkezni elektronikus úton. A támogatást 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű házakra lehet igényelni vissza nem térítendő témogatás formájában. A támogatás mértéke az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet. A felső határ 2,5 millió forint. 

Az 55 százalékos támogatás akkor jár, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést hajt végre és legalább egy, megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. 

Ha hőszigetelést és egy megújuló rendszer beépítését hajtja végre a pályázó, akkor a támogatás legfeljebb 50 százalékos, kétmillió forintos lehet. 

A támogatás 45 százalékos, maximum egymillió ötszázezer forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

Ha csak egy típusú fejlesztést hajt végre a pályázó, akkor a támogatás 40 százalékos, legfeljebb 1 millió 250 ezer forintos lehet – írja a lap

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.