Trading

Mavir: kevesebb áramot importálunk

NRGreport | 2016.08.17. 08:03

Csökkent, 33,6 százalékról 28,2 százalékra mérséklődött az import áram aránya a magyarországi villamosenergia-felhasználásban az első hét hónapban a tavalyi év hasonló időszakához képest – állapítható meg a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) honlapján közzétett adatokból.

Különösen júliusban volt jelentős a mérséklődés: tavaly ebben a hónapban 38,29 százalék volt az import aránya a felhasználásban, az idén viszont 23,9 százalék. A Mavir az MTI megkeresésére ezt a változást a hazai gáztüzelésű erőművek idei magasabb kihasználtságával, illetve általánosságban az erőműves karbantartásoknak a tavalyitól eltérő ütemezésével magyarázta.

Az összes áramfelhasználás ugyanakkor megközelítőleg 0,7 százalékkal emelkedett január és július között, elérte a 25,5 terawattórát.

Tavaly a teljes évben az összes hazai áramfelhasználás 43,75 terawattóra volt, ennek 31,28 százalékát tette ki az import. A magyar villamosenergia-rendszer eddigi legmagasabb összes felhasználása 2008-ban volt, ekkor meghaladta a 43,9 terawattórát.
 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.