Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

NFM: újra rekordot dönt az Európai mobilitási hét

NRGreport | 2016.08.18. 09:22

A kampányban részt vevő önkormányzatok száma idén először meghaladta a 200-at.

Új rekordot dönt az Európai mobilitási hét Magyarországon, a szeptember 16. és 22. közötti közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban részt vevő önkormányzatok száma idén először meghaladta a 200-at – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közleményben elmondta: a 2010-es mobilitási héten száznál kevesebb magyarországi helyhatóság vállalta saját program megrendezését. A csatlakozó önkormányzatok számát tekintve 2015 volt az eddigi legjobb év 182 résztvevő önkormányzattal – tette hozzá.

Magyarország a közreműködő településeknek köszönhetően évek óta a legjobb háromban végez, a jelenlegi állás szerint 32 ország közül a harmadik legtöbb regisztrált önkormányzattal Magyarország büszkélkedhet.

A szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként az NFM 65 millió forintos keretösszegből vissza nem térítendő támogatással is segíti tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek megrendezését. Eddig 195 önkormányzat vagy önkormányzati tulajdonban álló szervezet támogatási kérelme érkezett be 160 millió forintot meghaladó igénnyel.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai mobilitási hét és autómentes nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára ösztönözze.

  NRGreport
Címkék
#Európai Mobilitási Hét   #NFM  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.