Trading

Féláron jön az új üzemanyagcellás Hyundai

NRGreport | 2016.08.31. 13:01

2018-ban új üzemanyagcellás modellel lép piacra a Hyundai, amely modell fele annyiba fog csupán kerülni, mint a jelenleg piacon lévő Tucson hidrogénhajtású verziója.

A Korea Herald beszámolója alapján az Autoblog számolt be a koreai gyártó újdonságáról. Az új modellről már több, mint fél éve hallani, iparági hírek szerint sportos szabadidő autóról van szó.

Az Autoblog szerint az új hidrogéncellás jármű Koreában 54 ezer dollárért kerül piacra, ami csak fele a Tucson Fuel Cell kompakt SUV árának. Ehhez még hozzá kell számítani a tervezett állami szubvenciókat, és így az autó ára már csupán 30 ezer dollár lesz, ami komoly versenyt indukálhat az alternatív meghajtású járművek piacán. A Hyundai tervei szerint ráadásul „tele tankkal” az új modell 373 mérföldet tud majd megtenni, a Tucson 258 mérföldjéhez képest, tehát hatótávolsága 413 kilométerről közel 600 kilométerre nő.

Eddig egyébként 544 üzemanyagcellás modellt értékesítettek, ebből 77 Dél-Koreában fut, száznál több az Egyesült Államokban, míg az Európai Unió területére több, mint 250 darab került.

Az üzemanyagcellás technológia fejlesztése jelenleg alapvetően állami támogatásból történik, ezért is fontos az elérhetőbb ár, hogy a kutatás-fejlesztési költségek minél jobb megtérülése legyen előirányozható.

A Hyundai papírjainak árfolyama 1 százalékos emelkedéssel reagált a hírre.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.