Vállalatok

Újra tagja a MOL a Dow Jones Fenntarthatósági Indexének

NRGreport | 2016.09.12. 09:59

A MOL 5 év után újra tagja lett a Dow Jones Fenntarthatósági Indexének (DJSI) – adta hírül honlapján az olajvállalat. Az értékelést a RobecoSAM, a fenntartható fejlődésen alapuló befektetések specialistája végezte.

A DJSI tagságot csak azon társaságoknak ítélik oda akik a saját iparágukon belül a legjobbak közé tartoznak a megadott fenntarthatósági kritériumok alapján. A fenntartható fejődés iránti hosszú távú elkötelezettsége miatt a MOL különösen büszke arra, hogy az iparágon belül a kiemelkedő fenntarthatósági eredményeket felmutató társaságok közé válaszották.

A RobecoSAM 68 olaj- és gázipari társaságot vizsgált meg, amelyekből végül csak 10 került az indexbe. A tagsággal a MOL az Upstream valamint integrált olaj- és gázipari cégek világrangsorában a legjobb 15% közé került fenntarthatósági teljesítménye alapján és Kelet-Közép-Európából az index egyetlen tagja.

A fenntartható fejlőődés a mindennapi működésünk szerves részévé vált – idézi a közlemény Molnár Józsefet, a MOL-csoport vezérigazgatóját. Az indexbe való felvétel nagy jelentőségű elismerése erőfeszítéseinknek és a fenntarthatóság iránti folyamatos elkötelezettségünknek, melyet a „Fenntartható Fejlődés 2020 Akcióterv” támogat – mondta a vezérigazgató.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.