Trading

Már csak ez hiányzott az olajnak

NRGreport | 2016.09.14. 07:37

Tovább esett az olaj árfolyama a keddi kereskedésben, miután a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) közzétette legfrissebb globális előrejelzését.

Az ügynökség úgy látja, hogy hosszabb ideig fennmaradhat a kereslet-kínálati egyensúlytalanság, mivel a globális olajfogyasztás idén a korábban vártnál napi 100 ezer hordóval kisebb ütemben emelkedhet. A kereslet felpörgésére jövőre sem számíthatunk, a közlemény szerint napi 1,4 millió hordó helyett csak 1,2 millió hordóval emelkedhet a fogyasztás, miközben a kínálati oldal többlete ennél nagyobb ütemben duzzad. Az ügynökség többek között a kínai és az indiai kereslet hektikusságára hivatkozva vágta vissza előrejelzéseit.

Az olaj árának csökkenésével a részvénypiacok is lefordultak, Európában a kereskedés első óráiban tartott ki az optimista hangulat, míg az amerikai részvénypiac már eséssel nyitott – áll az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében. Az S&P 500 és a DJIA index egyaránt közel 1,5%-os mínuszban zártak, ahol az olajipari részvények mutatták a leggyengébb teljesítményt. A Chevron 2,8%-ot, az Exxon 2,4%-ot esett, a Chesapeake Energy pedig 8,3%-ot.

  NRGreport
Címkék
#Chesapeake Energy   #Chevron   #Exxon Mobil   #IEA   #olaj   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.