NRGreport
Menü

Rávilágítanak az uniós energiaiparra

Egy új digitális kiadvánnyal kíván rávilágítani az Európai Unió energia helyzetére az uniós statisztikai hivatal. Az Eurostat kiadványában elsősorban az energiaunió kérdésköreire kívánja felhívni a figyelmet.

Statisztikákkal az energia előállítás és felhasználás komplex folyamatai könnyebben megérthetők, fogalmaz az Eurostat. Éppen ez a célja az uniós statisztikai hivatal új, digitális kiadványának, amely a „Shedding light on energy in the EU – A guided tour of energy statistics” címet viseli, és amelyet kedden adott ki az Eurostat.

A kiadvány az Európai Bizottság tíz prioritása között szereplő energiaunió kihívásait és kérdésköreit próbálja megvilágítani az érdeklődők számára. A négy részre osztott publikációban a 28 tagú unió állampolgárai által leginkább feltett kérdéseket válaszolják meg, tematizálva. Ezek: Miről szól az energiaunió? Honnan származik az energiánk? Milyen energiát fogyasztunk és mennyibe kerül? Milyen összefüggések vannak az energia és környezetünk között? A kiadvány felhasználóbarát módon próbál statisztikákra alapozott válaszokat adni ezekre a kérdésekre, diagramokkal, infografikákkal.

A kiadvány teljes egészében itt érhető el.

Forrás: NRGreport