NRGreport
Menü

Irdatlan méretű naperőmű épül Kínában

Kína Ninghszia nevű tartományában hatalmas naperőmű park épül, amely ha elkészül, a világ legnagyobb ilyen létesítménye lesz - írja a Portfolio.hu. 

A naperőművet a legnagyobb kínai magán befektetői csoport alternatív energiával foglalkozó részlege, a China Minsheng New Energy Investment építi 2,3 milliárd dolláros költséggel. 

A teljes projekt 50 százaléka már idén júniusban elkészült és 350 megawattnyi kapacitást már rá is kapcsoltak az országos hálózatra. Elkészülte után a naperőmű teljes kapcitása 2 gigawatt lesz, amit 6 millió napelem termel majd meg. Ez a mennyiség éves szinten 2,7 milliárd kilowattóra elektromos áram termelésére elegendő. 

Az erőmű méretei és teljesítménye is elképesztő. Amint elkészül csak ez az egy létesítmény közel akkora kapacitással rendelkezik majd, mint Kanada teljes naperőművi kapacitása. 

Az alig két évvel ezelőtt alakult cégnek nagyratörő tervei vannak. A következő 5 évben több mint 15 milliárd dollárt költenek majd napenergia projektekre és 2020-ig 12 gigawatt kapacitás kiépítését tervezik. Ez több, mint Nagy-Britannia teljes idei naperőművi kapacitása - írja a Portfolio.

Forrás: Portfolio.hu