NRGreport
Menü

Elektromos töltőállomásokat telepít Kaposvár

Elektromos gépjárművek töltésére szolgáló állomások épülnek Kaposváron jövőre, a hét töltőre mintegy 30 millió forintot költenek.

A város közgyűlése csütörtöki ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat a Jedlik Ányos Terv keretében öt "A" típusú gyorstöltő telepítéséhez igényel pályázati támogatást. A berendezések a Domus Áruház melletti parkolóban, egy Ady utcai közterületi parkolóban, az Agóra előtti parkolóban, a Somogy Áruház parkolóban és a Színház Parkban kapnának helyet.  

A fejlesztésről szóló előterjesztésben szerepel, hogy két további, "C" típusú, 25-30 perces feltöltés lehetőségét biztosító villámtöltőt TIOP-támogatással a Nostránál és a sportcsarnoknál helyeznének üzembe.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-nek azt mondta: reményei szerint a hét töltőállomásból öt jövő nyárra, a többi az év végére elkészül.

A politikus hangsúlyozta: ahogy a kormány, úgy Kaposvár is támogatni kívánja a környezetkímélő elektromos autók elterjedését.

A somogyi megyeszékhely élen járt a kapcsolódó rendeletek megalkotásával, ennek köszönhetően az ilyen járművek tulajdonosainak sem gépjárműadót, sem parkolási díjat nem kell fizetniük a városban - mondta el.

Szita Károly hangsúlyozta: Kaposvár zöldváros, sikerült megóvnia környezetét, és olyan, környezetbarát beruházásokat megvalósítania az elmúlt időszakban, melynek eredményeként biogáz üzeműekre cserélhette régi, korszerűtlen helyi járatú buszait.

Forrás: MTI