Vállalatok

Százmilliós elektronikai beruházás Dévaványán

NRGreport | 2016.09.23. 06:34

Százmillió forintos beruházást hajtott végre az elektronikus vezérlőegységek, alkatrészek és mérőműszerek gyártásával foglalkozó dévaványai Ekuna Kft., a cég a fejlesztést fele részben saját forrásból, fele részben uniós támogatásból valósította meg.

A beruházás ünnepélyes átadóján elhangzott, hogy a német-magyar vegyesvállalat egy automata hullámforrasztót és egy lapozógépet szerzett be, valamint 800 négyzetméteren antisztatikus padlót fektetett le az üzemben.

A két magyar és több németországi vállalatnak dolgozó üzem a beruházás révén 15-tel növelte alkalmazottai számát, így jelenleg a Békés megyei város egyik legnagyobb munkáltatójaként 98 embernek ad munkát.

Nagy Ferenc, a cég ügyvezetője elmondta: még néhány munkavállaló felvételével tervezik tovább emelni a létszámot.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára az átadó ünnepségen elmondta: Békés megye helyzete "nem túl pozitív", de sikerült megállítani a népességcsökkenést, és a megyék közül itt tevékenykedik a harmadik legnagyobb számú vállalkozó.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján az Ekuna Kft. értékesítési árbevétele a 2014-es 245 millió forintról 2015-ben csaknem 260 millióra nőtt. Nyeresége mindkét évben 15 millió forint körül alakult.

  NRGreport
Címkék
#beruházás   #Ekuna Kft.   #elektronika  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.