Fenntarthatóság

DiCaprio Obamával beszélget a klímaváltozásról

NRGreport | 2016.09.26. 09:57

Leonardo DiCaprio Barack Obamával beszélget jövő hétfőn a Fehér Ház egy új fesztiválján, amelyen a színész-producer klímaváltozással kapcsolatos új dokumentumfilmjét is levetítik.

A washingtoni Fehér Házban először rendezik meg a South by South Lawn: A White House Festival of Ideas, Art, and Action (SXSL) elnevezésű eseményt. A klímaváltozás elleni küzdelem témájáról az Oscar-díjas színész Barack Obama elnökkel és a kérdés szakértőjével, Katharine Hayhoe-vel társalog majd.  

A beszélgetést követően a The Hollywood Reporter ismertetése szerint a meghívottaknak levetítik DiCaprio Before the Flood című dokumentumfilmjét. Fisher Stevens Oscar-díjas dokumentumfilmes kamerája bemutatja, ahogy DiCaprio, az ENSZ jószolgálati békenagykövete számos országba ellátogatva veszi számba a klímaváltozás hatásait. A produkcióban a színész tudósokkal, politikusokkal és aktivistákkal vitatja meg, hogy mit lehetne tenni a következő generációkért.

Az SXSL programjának megszervezéséről szeptember elején számolt be a Fehér Ház. Mint akkor közölték, a fesztivál ötletét Obama idei austini látogatása inspirálta a South by Southwest rendezvényen.

A fehér házi fesztivált élőben sugározzák a WhiteHouse.gov, a Facebook.com/WhiteHouse, és a sxsw.com/live portálon.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.