NRGreport
Menü

A Volkswagen életben maradása a tét

Az autógyártóhoz közel álló források szerint akkora is lehet a Volkswagent sújtó büntetések összege, hogy az a társaság létét veszélyezteti.

Az amerikai igazságügyi minisztérium már azt vizsgálja, hogy mekkora az a büntetés, amit még a dízelbotrány miatt még képes elviselni a Volkswagen. Azaz, eszerint sokkal nagyobb büntetésre számíthat a társaság, mint azt eddigi várakozások - írta a Bloomberg bennfentes információkra hivatkozva.

Az autógyártó eddig 17,6 milliárd eurót tett félre a botránnyal kapcsolatos bírságokra, könnyen lehet azonban, hogy ez nem lesz elég. Jelenleg nettó 28 milliárd euró a Volkswagen likviditása, de ahhoz, hogy megtartsák jelenlegi hitelminősítésüket, legalább nettó 20 milliárd euróval kell rendelkezniük. Ebből az következik, hogy a bírságokra elkülönített 17,6 milliárd eurón felül van még azért bőven mozgásterük, de mindenféleképpen aggodalomra adhat okot, hogy a minisztérium vizsgálja, meddig lehet elmenni, így akár jóval nagyobb is lehet a büntetés, mint amire a befektetők korábban számíthattak – foglalta össze a Portfolio.hu.

A Volkswagen árfolyama közel 4 százalékot esett a hírre.

Forrás: Bloomberg, Portfolio.hu