NRGreport
Menü

Zöld kólát ihatunk

Nagy környezetvédelmi vállalásokat jelentett be a Coca-Cola termékek egyik legnagyobb palackozója. A Coca-Cola HBC idén harmadszor lett a világ legfenntarthatóbban működő palackozója a Dow Jones Fenntarthatósági Index (DJSI) szerint, most hét újabb vállalást tett közzé.

A cél az, hogy 2020-ra a teljes energiafelhasználás 40 százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezzék, a piacra bocsátott csomagolást átlagban 40 százalékban újrahasznosítják, az összes PET palack 20 százalékát pedig újrahasznosított vagy megújuló alapanyagból állítsák elő – közölte a társaság.

A cég azt ígéri, hogy 2020-ra az egy liter üdítőre számított csomagolás mennyiségét 25 százalékkal csökkenti. A tervek szerint a legfontosabb mezőgazdasági alapanyagok minimum 95 százalékát a fenntartható mezőgazdasági beszerzésre vonatkozó irányelveknek alapján szerzik be, ráadásul, az éves adó előtti nyereség 2 százalékát közösségfejlesztésre fordítják.

Máshogy is hozzá kívánnak járulni a természetvédelemhez: a mostani duplájára, 10 százalékra szeretnék növeli azon munkavállalók számát, akik munkaidőben önkéntes munkát végeznek.

A hét új cél a 2015-ben bejelentett két korábbi, szintén 2020-ra vonatkozó vállalást egészíti ki, melyek szerint a cégcsoport vízfelhasználását 30, közvetlen szén-dioxid-kibocsátását pedig 50 százalékkal csökkenti az évtized végére.

Forrás: NRGreport