Trading

Máris trükközik az OPEC a kitermeléssel

NRGreport | 2016.10.03. 08:47

A Reuters felmérése szerint az OPEC tagállamai a novembertől esedékes termeléskorlátozás előtt még jól feltornázzák a bányászott olaj mennyiségét. 

A múlt szerdán bejelentett termeléskorlátozási tervek ellenére a Kőolaj-exportáló Országog Szervezetének tagjai rekord mennyiségben bányásztak olajat szeptemberben – ismerteti a Reuters felmérését az Oilprice.com

A szaúdi vezetésű olajkartell 2008 óta első alkalommal jelentette be, hogy korlátozza tagországainak kitermelését. A szerdai algiri informális találkozó eredménye, hogy az OPEC napi kitermelési szintje 32,5-33 millió hordóra csökken a jelenlegi 33,53 millióról. 

A szervezet a november 30-án esedékes bécsi hivatalos találkozóig határozza majd meg, hogy az egyes tagállamoknak mekkora mennyiséggel kell csökkenteniük kitermelésüket. 

A Reuters felmérése külső források szállítási adataira és más vállalati információkra alapszik. Szeptemberben két OPEC-tagállam, Irak és Líbia növelte legnagyobb mértékben a kitermelést. Irak újraiidította az olajexportot a Kirkuk környéki oaljmezőkről, Líbia pedig hosszú idő után először indított útnak olajszállítmányt a Ras Lanuf olajkikötőből. 

Irán és Szaúd-Arábia augusztusi kitermelés nagyjából szinten maradm igaz korábban az év első felében mindkét állam történelmi mennyiségben pumpált olajat. 

  NRGreport
Címkék
#kőolajkitermelés   #OPEC+  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.