Trading

Személyi változások lesznek a Mol vezetésében

NRGreport | 2016.10.14. 07:25

A MOL Nyrt. az új “MOL Group 2030 – Enter Tomorrow” stratégiával összhangban szervezeti és a személyi változásokról is döntött, melyek célja, hogy támogassák a vállalat hosszú távú céljainak megvalósítását.

Az Igazgatóság kinevezte Dr. Berislav Gaso-t a MOL-csoport Kutatás és Termelés üzletágának ügyvezető igazgatójává (Executive Vice President), amely kinevezéssel Dr. Berislav Gaso a MOL-csoport ügyvezető testületének (Executive Board) is a tagjává válik. Dr. Gaso 2010 januárjában csatlakozott a MOL-csoporthoz, amikor a Társasági Szolgáltatások ügyvezető igazgatója valamint az INA ügyvezető testületének tagja lett. 2012 szeptemberétől a MOL-csoport Kontrolling, Számvitel és Adó ügyvezető igazgatójává lett kinevezve. 2015 szeptemberétől a MOL-csoport Kutatás és Termelés üzletágának irányításáért felelt, mint a divízió ügyvezető igazgatóhelyettese. Irányítása alatt a MOL-csoport Kutatás és Termelés üzletágának működési modellje átalakult, így az üzletág képes értéket teremteni alacsony olajárkörnyezetben is – áll a Mol közleményében.  

A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény értelmében Dr. Berislav Gaso a MOL Nyrt. vonatkozásában vezető állású személynek minősül, és jelenleg nem birtokol MOL által kibocsátott értékpapírt.

Az új stratégia részeként a társaság létrehozza a Fogyasztói Szolgáltatások szervezeti egységet. Az új szervezet lesz felelős azért, hogy a MOL-csoport az ügyfelek első számú választása és a jövő piaci igényeinek legfőbb kiszolgálója legyen. Az új szervezet magában foglalja majd a kiskereskedelmi üzletágat, ami jelenleg a Downstream szegmenshez tartozik.

Az Igazgatóság Dr. Világi Oszkárt nevezi ki a Fogyasztói Szolgáltatások szervezet ügyvezető igazgatójává. Világi Oszkár számos vezetői pozíciót töltött be a pénzügy és kereskedelem területén mielőtt 2006-ban a Slovnaft a.s. vezérigazgatója lett. 2009. áprilisától a Slovnaft a.s. igazgatóságának elnöki pozícióját is betölti, 2010 óta a MOL-csoport ügyvezető testületének tagja. Egy évvel később pedig a társaság Igazgatóságának tagjává választották.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.