Címlap

Játékokkal indította a fűtési szezont a Főtáv az Állakertben

NRGreport | 2016.10.17. 06:00

Sikeres volt a gyerekek akciója – vagyis a több, mint száz általános iskolás gyermek együttműködésével 2016. október 15-én elindíthatta a fűtést a FŐTÁV Zrt. a Fővárosi Állat- és Növénykertben, írta a cég közleményében. A gyerekek emellett számos játékban vehettek részt, mint például a különböző vetélkedők és kvíz játékok. Végül mindannyian meglepetés ajándékokat kaptak, és egészen közelről ismerkedhettek meg egy kölyök ormányos medvével, valamint egy amazon papagájjal.   

Elefánttrombitálás és oroszlánüvöltés közepette indult be meg az állatok fűtése a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A több mint száz kisiskolás gyermek hangereje segített eldönteni, hogy melyik meleg égövi állat élvezheti először a távfűtés előnyeit, írta a cég közleményében. A gyerekek készségesen részt vettek a mókás, hangutánzó játékban, melynek során megtanulhatták azt is, hogy a trópusokról érkezett állatoknak a Széchenyi Gyógyfürdő termálvízének hőjével biztosítja a szükséges meleget a FŐTÁV Zrt.

Az akció elsődleges célja a legfiatalabbak számára az volt, hogy tudomást szerezzenek arról, hogy a panelépületeken kívül, távhővel fűtenek több ismertebb intézményt is, mint például a Parlament épülete, a Művészetek Palotája, a Danubius Hotel Gellért vagy a Papp László Sportaréna. A másik célja pedig az volt, hogy a gyerekek is megtudják, milyen fontos szerepe van a FŐTÁV Zrt.-nek, hogy az állatkert minden egyes ragadozójának és növényevőjének teljes legyen a komfortérzete a hideg téli napokon is.

Magyarország legnagyobb hőszolgáltatója ugyanis amellett, hogy Budapesten közel 240 ezer lakásban és 7 ezer egyéb, ipari fogyasztónak biztosítja a fűtést és a használati melegvíz-ellátást, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fővárosi állatkert legtávolabbról érkezett lakói is otthonosan érezzék magukat.

A FŐTÁV Zrt. legfontosabb stratégiai célja az, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő hőenergiát a lehető leggazdaságosabban biztosítsa. Éppen ezért, részben pályázatokból és részben saját forrásból folyamatosan fejleszti, korszerűsíti szolgáltatásait.

A hőenergia előállítása során törekszenek a megújuló források részarányának növelésére és a hatékonyság fokozására. Tavaly fejezték be a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén működő hőkiadó állomás kapacitásának bővítését, hogy a kommunális hulladék elégetéséből nyert hőmennyiséget jobban tudják hasznosítani. A távfűtés előnye a hosszú távú árstabilitásból eredő kiszámíthatóság, a nagyfokú szolgáltatás-biztonság, az alacsony üzemeltetési költség, valamint hogy jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez, a tiszta levegőhöz és a fenntartható fejlődéshez – zárta közleményét a Főtáv.

  NRGreport
Címkék
#Főtáv Zrt.   #távhő  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.