Trading

Prémium is lehet az Alteo-részvény

NRGreport | 2016.10.18. 07:47

Lezárult az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek első nyilvános részvényértékesítése, a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben jegyezték az ALTEO Group részvényeit – közölte a társaság.

A magánbefektetők a szeptember 26. és október 17. között zajlott nyílt részvényértékesítés során a minimálisan lejegyezhető részvénymennyiség több mint négyszeresére, összesen 106 672 darab vállalati papír átvételére vállaltak kötelezettséget. A maximális 4900 forintos jegyzési árat alapul véve így összesen 522,7 millió forint értékben vásároltak a vállalat részvényeiből.

A közlemény szerint az intézményi befektetők zárt jegyzés keretében még október 19-én 18 óráig adhatják le részvényigénylésüket, ezt követően történik meg a papírok végleges árának meghatározása a 4600 és 4900 forintos ársávon belül. Amennyiben az intézményi jegyzés eredményei alapján ennek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. bevezetési és forgalombantartási szabályai szerinti feltételei fennállnak, a társaság haladéktalanul kezdeményezni fogja a részvények prémium kategóriába történő átsorolását – írták.

Ifj. Chikán Attila vezérigazgató a közlemény szerint elmondta: még javában zajlik a tőkebevonási folyamat, de az, hogy csak a magánbefektetők több mint félmilliárd forint értékben közel 107 ezer darab részvényt jegyeztek megerősítés számunkra, hogy jó úton jár a vállalat. Tekintettel a már nyilvános kibocsátás előtt is közkézen lévő papírok mennyiségére, a közkézhányad az intézményi befektetői részvétellel elérheti a több százezer darabot is.

A bevont tőkét további források felhasználásával a vállalat növekedésének biztosítására, új projektek és akvizíciók megvalósítására fordítják az elkövetkező években.

Az előző évben a vállalat konszolidált árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot, EBITDA-ja pedig az 1,4 milliárd forintot; míg 2016 első félévét 1,6 milliárd forintot meghaladó EBITDA-val és 868 millió forintot meghaladó nettó, átfogó eredménnyel zárta. A sikeres 2015-ös év eredményei után a társaság közel 200 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak, amely részvényenként 120 forintot, az ársáv maximát jelentő 4900 forintos részvényárfolyamra vetítve 2,4 százalékot meghaladó osztalékhozamot jelent.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.