NRGreport
Menü

Elektromos autóval is tankolhatunk a Lukoilnál

Jövőre elektromos autókkal is lehet tankolni a Normbenz töltőállomásain, a tesztidőszakban ingyenesen.

További hazai terjeszkedésre készül a 74 magyarországi és 19 szlovákiai benzinkút tulajdonosa, a Norm Benzinkút Kft. A bővülés a nagy márkanévhez nem tartozó, úgynevezett fehér kutak rovására történne. Tulajdonosi döntés még nincs, tudta meg a Világgazdaság Geszti László tól, a társaság ügyvezető igazgatójától.

A cég hazai leányvállalata, a Normbenz Magyarország Kft. a negyedik legnagyobb kútüzemeltető a Mol, a SHELL és az OMV után. A cég a Lukoiltól 2014-ben vásárolt benzinkutakat üzemelteti, de az orosz olajóriástól eltérő üzletpoltika szerint. Költségcsökkentésekkel, tőkeinjekciókkal és a diszkontárazással való szakítással mára önfenntartóvá tette a hálózatait.

A Normbenz jövőre újít: egyik budapesti egységnél és az M3-as autópálya melletti kútpárjánál kísérletképpen üzembe helyez három elektromosautó-gyorstöltőt. Geszti László elmondta, hogy egy ilyen beruházásnál nem a berendezések 5–25 millió forintos ára a fő tétel, hanem az áramhálózatra való rácsatlakozás. Egyelőre probléma, hogy a gyorstöltők sem elég gyorsak, és nem tudni, hogy milyen lesz az elektromos és a hibrid járműveknek eladható áram árának szabályozása. A tesztüzemben a töltők használata ingyenes lesz.

További részletek a cikkben.