Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Tovább zöldül a budapesti irodapiac

NRGreport | 2016.10.26. 09:03

Átadták a V17 irodaházat, Budapest legújabb zöld épületét a Váci úti irodafolyosó legelején. A hétemeletes, közel 13 ezer négyzetméteres, fenntartható épület a főváros egyik legmodernebb technológiát felvonultató irodaépülete, melynek „A” kategóriás irodaterületei az E.On Magyarország Zrt. központjaként szolgálnak.

A V17 a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Torony Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában áll, és a WING Zrt. fejlesztésében készült el. A beruházás összértéke 10 milliárd forint.

A V17 a XIII. kerületben, a Lehel piac mellett található, közvetlenül az M3-as metrómegállónál. Különleges építészeti megoldásokat felmutató zöld irodaépület, amely az elérhető legmagasabb műszaki tartalmat kínálja úgy, hogy közben a környezettudatos építészet egyik mintapéldája. Mindezt jól bizonyítja, hogy létrejöttével 900 m2 új, parkosított zöld felület keletkezik, valamint az épület gépészeti és elektromos rendszere is fenntartható megoldásokkal készült. A komplexum továbbá intelligens épületfelügyeleti rendszerrel rendelkezik, energiatakarékos üzemeltetésű, mindehhez high-tech megjelenés és kitűnő láthatóság társul. A ház megszerezte a BREEAM zöld minősítési rendszerben a Very Good szintet.

Az irodaház átadóján, október 25-én, beszédet mondott Dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Noah Steinberg, az épületet fejlesztő Wing Zrt. elnök- vezérigazgatója és Biró Gergely, a tulajdonost képviselő Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Wing célja, hogy jövőbemutató épületeket hozzon létre és velük gazdasági, városképi és funkcionális értéket alkosson. Ehhez rendelkezésre áll számunkra a kellő piaci szakértelem, tapasztalat, az erős pénzügyi háttér és a piacon betöltött vezető pozícióinkhoz tartozó stabil partnerhálózat. Ezekre az alapokra építve tudtuk megvalósítani a V17 irodaházat, egy olyan innovatív, környezettudatos, világszínvonalú épületet, amely minőségi környezetet nyújt a világ egyik vezető energetikai szolgáltató cége, az E.On számára”.

A Diófa Alapkezelő Zrt. portfóliójába 2015 októberében került az irodaház. „Örömünkre szolgál, hogy egy sikeres partneri kapcsolatot alakíthattunk ki a Wing Zrt.-vel, és egy újabb kiváló irodaházzal bővíthetjük portfoliónkat ezen az alpiacon. Számunkra a V17 nem csupán egy fantasztikus építmény, Budapest egyik legmodernebb és legzöldebb irodaháza, hanem egy hosszú távú fenntartható beruházás. Befektetési döntéseinknél számos szempontot veszünk figyelembe, egy zöld minősítési szempontoknak megfelelő, hosszú távú bérlőkkel rendelkező épület jelentős hozzáadott értékkel bír. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen ikonikus épülettel bővíthetjük befektetőink portfólióját.” – mondta Biró Gergely vezérigazgató.

Az irodaterületek legnagyobb részére az E.On írt alá hosszú távú bérleti szerződést, ahol a vállalat 600 budapesti dolgozója végzi mindennapi munkáját a világszínvonalú műszaki felszereltségű, „A” kategóriás irodákban. Az irodaház szolgáltatását egy modern étterem és egy új kávézó bővíti.

A 10 milliárd forintból felépülő V17 terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, fővállalkozó-generálkivitelezője a Market Építő Zrt. A fejlesztés finanszírozója a K&H Bank volt.

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #irodaház   #zöld épület  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.