NRGreport
Menü

Kiskereskedelemben erősít a Mol

A Mol fejlesztéseket tervez kiskereskedelmi hálózatában is, ennek részeként a Fresh Corner töltőállomások száma a jelenlegi 184-ről 750-re emelkedik majd.

A társaság tervei szerint 2021-re a fogyasztási cikkekből és szolgáltatásokból származó EBITDA eredmény eléri a 450-500 millió dollárt, amely 2030-ra a tervek szerint meghaladja a csoportszintű EBITDA 30 százalékát.

A Mol közleménye szerint az alaptevékenységek stabil készpénztermelő képessége teljes mértékben fedezi a vállalat stratégiai projektjeit és a további terjeszkedést is.

A Mol befektetői napján a korábban megfogalmazott hosszú távú vállalati stratégiához kapcsolódó pénzügyi és működési célokat ismertették. Kiderült: hosszútávon átalakul az EBITDA-termelés szerkezete és a fogyasztói szolgáltatások egyre nagyobb eredmény hozzájárulást adnak majd. Prezentációjában a társaság kiemelte, hogy a fogyasztói szolgáltatásokat, az ebből származó pénzáramlást a piacon magasabb szorzókkal értékelik a befektetők, mint a finomítói, vagy integrált olajipari cash flow-kat.

A fejlesztések során a társaság a töltőállomások számát 2000-re növelné, a Fresh Corner koncepciót 750 kútra terjesztené ki, a teljes fedezeten belül az üzemanyagon kívüli termékek arányát 30 százalékra növelné, és a régiós kiskereskedelmi piacon a teljes piaci részesedését a szintén 30 százalék fölé növelné – írta a Portfolio.hu.

Forrás: MTI, Portfolio.hu

NR címlapCímlap

Még több cikk »