Trading

Vegyes nyitás New Yorkban

NRGreport | 2016.11.09. 14:43

Az elnökválasztás piaci konszenzusra rácáfoló eredményére vegyes kezdéssel reagáltak a szerdai nyitáskor az amerikai értékpapírpiacok.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,30 százalékkal emelkedett, az S&P-500 index pedig 0,20 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,30 százalékkal csökkent. 

Az amerikai tőzsdék kedden még mérsékelt nyereséggel zártak a demokrata elnökjelölt választási győzelmének reményében. Az elnökválasztás előrejelzésekre rácáfoló eredménye nagy árfolyamesést váltott ki a világ tőzsdéin. Az ázsiai piacok 2-5 százalékos veszteséggel zártak, Európában pedig a főbb tőzsdéken jellemzően két-három százalékos eséssel indult a kereskedés. 

A tőzsdei befektetők kezdetben szinte pánikszerű reakciója fokról fokra óvatos kockázatkerüléssé csillapodott. Európában. Az amerikai tőzsdék nyitásakor már jellemzően mindössze fél- és egy százalék veszteséget mutattak a főbb árfolyamindexek, de már megjelentek az első szerény pozitív értékek is. 

A devizapiacokon is "túlreagálásnak" bizonyult a dollár hirtelen gyengülése. Az eurót az amerikai piaci nyitáskor 1,0984 dolláron jegyezték, 0,37 százalékkal gyengébben, holott a választási eredményre adott első reakciók egészen 1,1300 dollárig is elvitték a jegyzést.

Az olajár kezdeti nagy esése is mérséklődött. A választási eredmény ismeretében az áresés elérte a négy százalékot is, de később korrekcióra került sor. Az amerikai kereskedés kezdetén a Brent nyersolaj 0,09 százalék, a WTI pedig 0,36 százalék veszteséget mutatott hordónként 46,00 és 44,82 dolláros jegyzésen. 

Az arany határidős jegyzése 2,30 százalékkal unciánként 1303,75 dollárra emelkedett. Az arany áremelkedése az öt százalékot is elérte, a legmagasabbat a Brexit-szavazás szintén piacokat meglepő eredménye óta.

  NRGreport
Címkék
#New York   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.