NRGreport
Menü

Beteg gyerekeket támogatott az MVM

Kilencvenhét millió forintot adományozott az MVM Magyar Villamosművek Zrt. és az MVM Partner Zrt. tizennégy, gyermekek gyógyítását, rehabilitációját segítő intézménynek és civil szervezetnek. Az adományokat csütörtökön adták át a Millenáris parkban.

A két energetikai társaság 9 éve szervezi meg a Legszebb napom szlogent viselő élménynapot, amelynek keretében idén 800 beteg és hátrányos helyzetű gyereket látnak vendégül - mondta el Major György, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója az adományok átadásakor. A társaság munkavállalói önkéntesként segítik a gyerekeket az idén a cirkusz világát megidéző rendezvénynapon.

Kiemelte: a támogatásban részesült szervezetek többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alapvető tevékenységeik fenntartására fordítják az összeget.

Ebben az évben 2,5 millió forint adományt vehetett át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 25 millió forintot kapott, 20 millió forinttal támogatta a cégcsoport az Őrangyalok Ligáját, 10-10 millió forinttal pedig a Bethesda Gyermekkórházat, a Heim Pál Gyermekkórházat, valamint a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 3,5; a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány 1,5 millió forintot kapott és további egy-egy millió forintos támogatásban részesült az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Daniló Sportegyesület, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványa, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és a Motivál-Ló Alapítvány.

Forrás: MTI
^