Vállalatok

Beteg gyerekeket támogatott az MVM

NRGreport | 2016.11.10. 12:16

Kilencvenhét millió forintot adományozott az MVM Magyar Villamosművek Zrt. és az MVM Partner Zrt. tizennégy, gyermekek gyógyítását, rehabilitációját segítő intézménynek és civil szervezetnek. Az adományokat csütörtökön adták át a Millenáris parkban.

A két energetikai társaság 9 éve szervezi meg a Legszebb napom szlogent viselő élménynapot, amelynek keretében idén 800 beteg és hátrányos helyzetű gyereket látnak vendégül – mondta el Major György, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója az adományok átadásakor. A társaság munkavállalói önkéntesként segítik a gyerekeket az idén a cirkusz világát megidéző rendezvénynapon.

Kiemelte: a támogatásban részesült szervezetek többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alapvető tevékenységeik fenntartására fordítják az összeget.

Ebben az évben 2,5 millió forint adományt vehetett át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 25 millió forintot kapott, 20 millió forinttal támogatta a cégcsoport az Őrangyalok Ligáját, 10-10 millió forinttal pedig a Bethesda Gyermekkórházat, a Heim Pál Gyermekkórházat, valamint a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 3,5; a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány 1,5 millió forintot kapott és további egy-egy millió forintos támogatásban részesült az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Daniló Sportegyesület, az Aranyossy Ágoston Általános Iskola Alapítványa, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület és a Motivál-Ló Alapítvány.

  NRGreport
Címkék
#MVM  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.