NRGreport
Menü

Orosz alkatrészek érkeztek Paksra

A Roszatomhoz tartozó Ruszatom Szerviz szerződés szerint leszállította a Paksi Atomerőmű számára a fő keringtető szivattyúk karbantartásához szükséges pótalkatrészeket - áll az orosz cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Ruszatom (Rusatom) Szerviz és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képviselői 2015. október 19-én írtak alá a GCN-317-es fő keringtető szivattyú pótalkatrészek szállításáról szóló szerződést. 

A pótalkatrészek gyártója a szentpétervári Központi Gépipari Tervezőiroda Rt. (AO CKBM), amely atomerőművi szivattyúk gyártására szakosodott cégként az orosz állami konszern, a Roszatom gépgyártó cégcsoportjának, az Atomenergomas holdingnak a tagja. 

A fő keringtető szivattyúk stabil működése különösen fontos az atomerőmű üzeme során, mert ezek biztosítják a primerkörben a hűtőközeg intenzív keringését - írták.

A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetika konszern elektromos energetikai divíziójának tagja. A vállalat teljes körű szolgáltatást nyújt a külföldi VVER-típusú nyomott vizes erőművek számára az üzemeltetéshez és karbantartásához. 

A vállalat képviselteti magát szinte az összes VVER-technológiát használó országban. Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban piacvezető, fővállalakozója az üzemidő-hosszabbítási projekteknek és a tervezett karbantartási munkáknak, illetve a VVER típusú erőművek korszerűsítési munkálatainak. A Ruszatom Szerviz Rt. külföldi megrendelés-állományának értéke mintegy 500 millió dollár.

Forrás: MTI