Fenntarthatóság

Nem lesz kihívója a Teslának: elfogyott a pénz

NRGreport | 2016.11.15. 09:36

A Faraday Future, kínai autógyártó startup célja, hogy minél előbb piacra lépjen egy olyan elektromos autóval, amivel megszorongatja a Teslát. Úgy tűnik, ez mostanában nem sikerül a társaságnak, mert elapadtak a források.

A Faraday Future tervei szerint a jövő évi CES-en, Las Vegasban, már egy olyan SUV modellt mutatna be, amely hamarosan gyártásba is kerülhet. A prémium autó sok paraméterben hasonló lehet a Tesla Model X-hez, iparági szakértők szerint.

Most azonban úgy tűnik, csúszni fog a projekt, a Faraday Future ugyanis leállította 1 milliárd dolláros gyárának építését, mert a jelek szerint többmillió dolláros fizetési késedelembe esett a cég – írta a Portfolio.hu, a Business Insider információi alapján.

Az üzem felépítésével megbízott Aecom közleménye szerint csak 2017 elején folytatják a gyár építését. A Faraday Future egyik képviselője elég homályosan azt nyilatkozta a Business Insidernek, hogy újrafókuszálják az erőfeszítéseiket a sorozatgyártásba kerülő autójukkal kapcsolatban – bármit is jelentsen ez.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.