NRGreport
Menü

Nemzetközi összefogásra van szükség a vízhiányból fakadó problémák megoldására

Globális szolidaritásra, nemzetközi összefogásra van szükség a vízhiányból fakadó problémák megoldására - mondta Kégler Ádám, az Antall József Tudásközpont nemzetközi igazgató-helyettese a Víz és a Város című konferencia szerdai megnyitóját követően.

Az eseményt a SUSCO (Sustainable Conference) Budapest 2016 című fenntartható-fejlődésről szóló konferenciasorozat keretében rendezi meg az Antall József Tudásközpont a Konrad-Adenauer-Stiftung alapítvány támogatásával az Akvárium Klubban. Az esemény központi témája a fenntartható városi vízgazdálkodás.

Kégler Ádám a vízhiányból fakadó problémák közül a migrációt emelte ki: az arab országokból, például Szíriából a háború miatt indult el a népvándorlás, a szubszaharai térségből azonban több tíz milliónyi ember a vízhiány miatt kelhet útra és a céljuk vélhetően a vízben "dúskáló" Európa lesz. Ennek megakadályozására az adott térségben egyebek mellett fejlett vízgazdálkodási rendszer kiépítésére van szükség, amiben a témával foglalkozó szakembereknek nagy szerep jut.

Kégler Ádám közölte: a rendezvény célja, hogy szembesítse a laikus és a tudományos közösséget is a vízhiánnyal összefüggő problémákkal és teret adjon azok megfelelő kezelésére.

A konferencia időzítése azért fontos, mert Áder János köztársasági elnök védnökségével néhány nap múlva Magyarországon rendezik majd meg a víz világtalálkozót - hangsúlyozta.

Forrás: MTI