Szabályozás

4 milliárd forint a fővárosi elővárosi közlekedésre

NRGreport | 2016.11.18. 12:22

A kormány 4,035 milliárd forint egyszeri átcsoportosítást rendelt el a budapesti elővárosi közlekedés átmeneti likviditásának biztosítása érdekében – jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározat.

Ezen felül a kormány jóváhagyta az idei költségvetésben a vasúti személyszállítási közszolgáltatások költségtérítésének túllépését 2,284 milliárd forinttal, illetve az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatások költségtérítésének túllépését 1,843 milliárd forinttal.

A kormány felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kössön megállapodást a fővárosi önkormányzattal az elővárosi közlekedésről november 30-ig úgy, hogy a fővárosi önkormányzat a közigazgatási határon belül végzett személyszállítási közszolgáltatások bevételekkel nem fedezett, indokolt költségeinek fedezése érdekében 2019. december 31-éig évente az autóbuszos szolgáltatásokhoz 310 millió forinttal, a vasúti szolgáltatásokhoz 2,740 milliárd forinttal járul hozzá.

A kormány határozott arról is, hogy a főváros tulajdonában álló BHÉV Zrt. állami legkésőbb december 31-ig kerüljön állami tulajdonba. A tulajdonosi jogokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) gyakorolja majd annak érdekében, hogy a BHÉV Zrt. részvényei a szintén az NFM tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó MÁV-hoz kerülhessenek, nem pénzbeli hozzájárulással megvalósuló tőkeemeléssel.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.