Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Az NFM is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

NRGreport | 2016.11.23. 11:35

Ötödik alkalommal vesz részt Magyarország az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amelyhez idén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is csatlakozik – közölte a tárca szerdán. 

A zöld kezdeményezés célja a hulladékok mennyiségének hatékony csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés fellendítése, a lakosság szemléletformálása, széleskörű tájékoztatása. Tavaly a nemzetközi programban 33 országban több mint 12 ezer akciót szerveztek, Magyarországon országszerte 478 helyi program valósult meg.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2016-ban kiemelt témaként a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére, a termelt mennyiség csökkentésére fókuszál. A nagy mennyiségű csomagolási hulladék Magyarországon is probléma, bár a hazai 103 kilogrammos átlag alacsonyabb az Európai Unió területén egy emberre jutó évi 158 kilogrammnál.

Az NFM a program "Légy Te is válogatós: Gyűjtsük szelektíven a hulladékokat a munkahelyen is!", valamint az "Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési nap" nevű akcióiban vesz részt. A minisztériumban eddig is volt szelektív hulladékgyűjtés, a mennyiségek növelése érdekében most összesen 70 új, 60 literes papír-, illetve műanyaghulladék gyűjtő edényt helyeznek ki. A tárca "Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési napot" is rendez, amikor a munkatársak leadhatják régi, kidobásra szánt elektronikai eszközeiket.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.