Fenntarthatóság

Enkon 2016: konferencia az energiáról

NRGreport | 2016.11.23. 14:22

Idén 16.alkalommal gyűlnek össze a szakma képviselői, hogy a szektort és a piacot érintő legaktuálisabb változásokról értekezzenek az IIR Magyarország EnKon konferenciáján 2016. A rendezvény fókuszában stratégiai, szabályozási, energiaellátási, energiakereskedelmi, valamint erőműveket és megújuló energiaforrásokat érintő aktualitások állnak. 

A kétnapos rendezvényen a hazai és nemzetközi témákban hallhatnak előadást az érdeklődők. A konferencián olyan, a magyarországi piac szempontjából fontos témák kerülnek terítékre , mint például az energiaszektor közép és hosszú távú trendjei a hazai szakemberek meglátásai alapján, ehhez szorosan kapcsolódnak az energiakereskedelmi helyzetképek és kilátások. 

A rendezvényen bemutatják az MVM Stratégiáját a legújabb energetikai trendek fényében, valamint a magyar energiatőzsde, a HUPX piacai és jövőbeli terveit. Mindezek mellett Paks 2 projekt aktuális helyzete és a megújuló és alternatív energiaforrásokból előállított hő- és villamosenergia-átvételi támogató rendszer (METÁR) részletei is szerepelnek a programban. 

A szakemberek ismertetik a kapcsolt erőművek és a hazai ipari energia nagyfogyasztók piaci versenyhelyzetét a régióban. Az elmúlt időszak technológiai fejlődései az energia szegmensben is érezhetőek, ezeken belül is a SMART program aktualitásai, „okos fogyasztók”, „okos hálózatok” és a Smart Cities témák kerülnek górcső alá. A közlekedésben is egyre nagyobb szerepet kap a villamos energia, elsősorban az elektromobilitás és az elektromos autók térhódítása végett, ezzel kapcsolatosan kerül szóba a konferencián az energiatárolás kérdése is. 

Az EnKon 2016 témái között szerepelnek az egységes európai villamosenergia-piac kialakításának aktuális fejleményei, az Európai Unió jogalkotási folyamatai, valamint a REMIT és a Network Code-ok bevezetésének helyzete. A fenti témák mellett szó esik még a konferencia szakemberei előadásaiban a jelenlegi erőműi kapacitásokról Európában és Magyarországon és a jövő erőmű-fejlesztési irányairól. A nemzetközi helyzet jelenlegi alakulásáról, gyakorlati példákkal szolgáló programrészben a CEZ, a.s. szakembere is megosztja tapasztalataikat az érdeklődőkkel. 

A konferencia részleteit itt tekintheti meg.

  NRGreport
Címkék
#EnKon 2016  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.