NRGreport
Menü

Az OPEC-en a világ szeme

Minden figyelem a holnapi OPEC-találkozóra összpontosul, hétfőn az olaj ára 2 százalékot emelkedett, kedden reggelre azonban közel 1 százalékot gyengült.

A termeléscsökkentésben bízó befektetőket némiképp elbizonytalaníthatta a hétvégén a szaúdi energiaminiszter nyilatkozata, mely szerint 2017-re az OPEC beavatkozása nélkül is egyensúlyba kerülhet az olajpiac – áll az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai szerdán Bécsben tartanak miniszteri szintű ülést, így a napi kereskedést nagyban befolyásolják, és erős árváltozásokat válthatnak ki a kiszivárgó hírek.

Az északi-tengeri Brent februári szállításra hordónként (159 liter) 48,77 dollárba került közép-európai idő szerint reggel háromnegyed nyolckor, 44 centtel, 0,89 százalékkal csökkent az ára az ázsiai kereskedésben. A New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate amerikai könnyűolajfajta ára januári szállításra hordónként 38 centtel, 0,81 százalékkal, 46,70 dollárra esett.

Forrás: NRGreport, MTI