NRGreport
Menü

Így is lehet: e-autó műkedvelőknek

A piacon sorra jelennek meg nagy gyártók elektromos modelljei, melyek többnyire az ergonómiát, kihasználhatóságot helyezik fókuszba. Van azonban kereslet olyan e-autóra is, amely a vezetés élményére helyezi a hangsúlyt.

A brit Morgan családi autómanufaktúra eddig is klasszikus vonalvezetéséről, a túraautózás hőskorát idéző formáiról volt híres. Új járgányuk, az elektromos meghajtású UK1909 pedig egyenesen a hobbivezetésről szól.

A 3-kerekű kis sportautó a brit cég 107 éves fennállásának első elektromos modellje, és egy új kor kedzetét jelenti: a tárasság szerint egyre nagyobb igény mutatkozik a műkedvelő vezetők között arra, hogy elektromos autót válasszanak hobbijárgánynak. A hangsúly itt az élményen és nem a praktikusságon van.

A névadás nem véletlen: a Morgan első modellje ihlette, amellyel a társaság indult, 1909-ben – írta a CNN Money. A 70 lóerős autó hatótávolsága 240 kilométer, 65 ezer dolláros (52 ezer brit font, 19 millió forint) nem sokkal több, mint amibe a Tesla Model S kerül a brit piacon. Erősen limitált példányszámban, mindössze 19 darab kerül belőle piacra, de a cég közlése szerint várható több elektromos modell – nagyobbak, négykerekűek is – a palettában, az ez irányú K+F tevékenységbe 7,5 millió dollárt invesztáltak.

 

 

Forrás: CNN Money