Trading

A Mol húzta a tőzsdét novemberben

NRGreport | 2016.12.01. 10:49

A BUX-index november 10-i záróértéke 30 540 ponttal új csúcsot állított be, megdöntve ezzel a 2007-ben elért 30 118 pontos rekordját. A vezető részvények közül a Mol teljesített a legjobban 5,8 százalékos emelkedésével. A napi átlagforgalom is nőtt – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtökön.

Novemberben két részvénybevezetés is történt: elindult a kereskedés az Alteo új részvényeivel, a Duna House pedig új kibocsátóként debütált a parketten. 

A tőzsdei forgalom az októberi felett alakult, miközben a vezető részvények teljesítménye vegyes képet mutatott: a Magyar Telekom 5,8, az OTP 0,7, a MOL 2,0 százalékkal erősödött, miközben a Richter részvényei 2,5 százalékot veszítettek értékükből. 

Novemberben 210 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a BÉT részvénypiacán, ami jelentős bővülés az októberi 156 milliárdos forgalomhoz képest, kismértékben azonban elmarad a tavalyi év azonos időszakában elért 216 milliárd forinttól. A napi átlag részvényforgalom mind a tavaly novemberi, mind az idén októberi értéket meghaladta: a 21 kereskedési napon a befektetők átlagosan 10 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a BÉT-re bevezetett részvényekkel. 

A részvénypiac duplikált forgalma 419 milliárd forint volt. Tíz brókercég bonyolította a forgalom 94,5 százalékát. 

A szolgáltatók rangsorának élén komolyabb átrendeződés történt októberhez képest: az első helyen ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. végzett 99 milliárd forintos forgalommal, míg az előző hónap első helyezettje, a Concorde Értékpapír Zrt. a második helyre szorult 81 milliárd forintos forgalommal, a harmadik helyen pedig az Equilor Befektetési Zrt. végzett 72 milliárd forintos forgalommal.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.