Vállalatok

Átalakul a GE Current

NRGreport | 2016.12.02. 07:07

Stratégiai változtatásokat tervez a GE energetikai startup cége, a Current versenyképessége növelése érdekében. Egy tervezetet jelentettek be a munkavállalóknak, ezt követően, a jogszabályoknak megfelelően megkezdik a konzultációt a munkavállalók képviselőivel.

Az Index csütörtökön írt arról, hogy mintegy 300 embert bocsátanak el a GE Current magyarországi részlegétől. Értesüléseik szerint a Current hazai fejlesztési részét teljesen leépítik, tíznél kevesebb mérnök és néhány tucat egyéb kiszolgáló tarthatja meg a pozícióját.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a GE – amely a kormány stratégiai partnere – tájékoztatta a kabinetet a leépítés szándékáról és nagyságáról. Hozzátette, hogy a kormány kész segíteni az elbocsátott dolgozóknak új munkahelyet találni a munkaügyi központokon keresztül.

A GE Current az MTI-nek küldött válaszában úgy fogalmazott: a tervezetben szervezeti változások is szerepelnek, egyebek mellett a Current európai és közel-keleti csapatában. Mielőtt a javaslatot véglegesítenék és megkezdődne a végrehajtása, konzultációt folytatnak a munkavállalók képviselőivel. Ha végső döntés születik a terv végrehajtásáról, támogatják majd, hogy munkatársaik teljes mértékben kihasználhassák a juttatásokat, illetve sikeresen elhelyezkedjenek egy másik GE üzletágnál, vagy megtalálják a számukra legkedvezőbb új munkahelyet – közölték.

Az írásos válasz szerint a GE továbbra is elkötelezett Magyarország mellett. A közelmúltban nyitotta meg hat globális digitális fejlesztési központja egyikét Budapesten, és 400 új, ipariinternet-megoldásokkal foglalkozó IT-szakértő felvételét tervezi 2017 végéig. Emellett csak az idén 300 új munkahelyet hozott létre a cég veresegyházi energiatermelési berendezéseket gyártó üzemében – hangsúlyozták.

A vállalat 1700 dolgozót foglalkoztató budapesti globális üzleti szolgáltató központja szerves része a GE globális stratégiájának, amelynek célja a szolgáltatások fejlesztése és egyszerűsítése a vállalat tevékenységében. A központ a GE üzletágai számára nyújt szolgáltatásokat Európában és azon kívül is – jelezték.

Közölték azt is, hogy az elmúlt két évben a GE több mint 33 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.

A GE több mint 27 éve van jelen Magyarországon, nem csak a legnagyobb amerikai befektető, de az egyik legnagyobb magyar vállalat is egyben. A cég 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet 13 magyar nagyvárosban, munkavállalóinak száma pedig meghaladja a tízezret – olvasható a válaszban.

  NRGreport
Címkék
#GE   #GE current  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.