Vállalatok

Szélerőműparkot épít az USA-ban az E.On

NRGreport | 2016.12.09. 08:42

Bruenning’s Breeze néven új, 228 megawattos szárazföldi szélerőműparkot épít a texasi Willacy megyében az E.On. A szélerőműparkban a német Nordex által gyártott 76 darab, egyenként három megawattos turbina fog üzemelni.

A Bruenning’s Breeze várhatóan jövő év végén kezdi meg az energiatermelést. A bejelentésre olyan időszakban került sor, amikor a vállalat már javában építi a Radfor’s Run szélerőműparkot Illinois államban.

„A döntés azt bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a megújuló energián alapuló energiatermelés bővítése mellett az amerikai piacon. Az ilyen beruházások, mint a Bruenning’s Breeze egyértelműen bizonyítják, hogy versenyképesek vagyunk a hagyományos áramtermeléssel szemben, és az a célunk, hogy tovább csökkentsük a megújuló energiából előállított áram költségeit” – mondta Michael Lewis, az E.On Climate & Renewables vezérigazgatója.

A létesítmény, melyet Michelle Bruenningről, az E.On amerikai jogi részlegének 2014-ben rákban elhunyt munkatársáról neveznek el, lesz a cégcsoport 22. Egyesült Államokban létesített szélerőműparkja. A vállalat összesen már több mint három gigawatt megújuló kapacitást telepített Észak-Amerikában, ahol a szárazföldi szélerőműparkok egyik vezető üzemeltetője.

Az energiahálózatok és az ügyfélmegoldások mellett a megújuló energia az E.On stratégiájának egyik legfontosabb pillére. A Nagy-Britanniában épülő Rampion és a németországi Arkona tengeri szélerőműparkokkal, valamint az Egyesült Államokban létesítendő Radford’s Run és Bruenning’s Breeze szárazföldi szélerőműparkokkal az E.On jelenleg összesen körülbelül 1300 megawatt termelői kapacitást telepít ezeken a helyszíneken.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.